De Brückenradweg

In april van 2023 was ik naar Berlijn gefietst via de R1 en ik had grote fietsplannen voor de zomer van datzelfde jaar. Het liep anders, andere zaken gingen voor en ik fietste die zomer weinig. Eind augustus had ik nog een weekje vrij en in het weekend voor die week besloot ik de Brückenradweg te gaan fietsen. De weersvoorspelling was redelijk en ik had wel zin. 

Kenmerken van de route

Landelijk en rustig waren de belangrijkste kenmerken van deze 312 km lange tocht. Het wegdek was prima, op een paar stukjes na. Ik reed de route eind augustus en heb veel akkers gezien waar het graan al af was. Ik vermoed dat het er qua landerijen in juni en juli mooier is. De route is, op wat klimmetjes rond Osnabrück na, behoorlijk vlak. De route kent weinig echte highlights, maar misschien ben ik ook wel verwend. 
Osnabrück en Bremen zijn twee leuke steden. Ik heb de route in 4 dagen gereden, met 60 km extra voor Brochterbeck (waar ik mijn auto had staan) – Osnabrück v.v. 

De route was door de afstand en het vlakke karakter voor mij goed voor een korte fietsvakantie. Aan de route zijn weinig campings.
O ja, heel veel bruggen/bruggetjes heb ik tijdens deze tocht niet gezien. De naam van deze route is mij dan ook niet helemaal duidelijk.

Route via Komoot

Als je Googelt op ‘Brückenradweg’ en ‘Komoot’ vind je vast het gpx-bestand van deze tocht. 

Het plaatje hiernaast geeft een indruk van de route. Ik heb de campingplekken waar ik heb overnacht erin getekend. 

Scroll naar boven