Dag 3 en 4: Minder fietsen, meer relaxen

Ik heb besloten om twee dagen in Groenlo te blijven. Die beslissing kwam tot stand n.a.v. de weervoorspelling in combinatie met de te fietsen afstand naar de volgende camping op de route (111 km) en de gevoeligheid van mijn zitvlak. Wat dat laatste betreft: ik heb veel te weinig gefietst dit voorjaar, mijn billen zijn nog niet voldoende gewend aan het zadel.

Zaterdag

Zaterdagochtend zat ik tegen kwart over negen op de fiets. Het was droog, maar de wind was stevig en dat maakte het koud. Ik had er spijt van dat ik mijn handschoenen in de tent had laten liggen. Bestemming: de bibliotheek van Lichtenvoorde. Deze bibliotheek is op zaterdag van 10 – 13 uur geopend. Het leek me een prima plek om een tijdje aan deze website te werken. De combinatie van een stoel en een tafel, internet en een behaaglijke temperatuur leek me wel wat. Het was een fijne plek om een paar uur te werken. De tijd vloog om. Ik deed in Lichtenvoorde nog wat boodschappen en reed daarna per ongeluk over een mooi fietspad terug. Het fietspad liep over het traject van een trambaan uit een ver verleden. Ik vond het fietspad doordat ik een foute afslag nam.

Zaterdagmiddag werd een aanlummelmiddagje. 

Zondag

Na een lange heerlijke nacht was het prettig wakker worden. Het was de eerste nacht deze vakantie dat ik doorgeslapen heb en omdat ik er gisteren al vroeg in lag, was het bijna 12 uur toen ik wakker werd. 
Na een ontbijtje ben ik op de fiets gestapt en ben ik naar Zwilbroek/Zwillbrock gereden. Bij Zwilbroek ligt een ven waar een flamingopopulatie zit. Leuk om te zien, ik telde zo’n 20 flamingo’s. Op het informatiebord las ik dat de flamingo’s van Zwilbroek bijna allemaal ‘vluchtelingen’ zijn. Ze zijn weggevlogen uit dierentuinen of uit privéparken. De groep bestaat uit verschillende soorten. Het ven heb ik op de foto gezet. De flamingo’s zijn er niet op te zien, ze waren te ver weg. Tijdens mijn ritje door het natuurgebied twee reeën gezien, een paar fazanten, patrijzen en hazen.

Wat een luxe

Bij terugkomst op de camping even met de beheerder gesproken. Als gevolg daarvan heb ik nu een stoel en een tafel bij mijn tent staan. Samen met een eigen stopcontact maakt dit dat ik nu in de zon bij mijn tent dit stukje tik. Wat een leven!
Later vanmiddag is er weer kans op neerslag. Ik wil voor die tijd al zoveel mogelijk spullen ingepakt hebben voor morgen. Dan hoef ik morgen alleen mijn tent en slaapspullen in te pakken en te vertrekken.

Strookje van de dag

Een gewoon stukje weg, het is het grensbord dat het bijzonder maakt. Het geeft me altijd een bijzonder gevoel als ik een grens passeer. Ik verlaat een land en ik kom een nieuw land binnen. Ik vind het altijd fascinerend dat de bouwstijl na zo’n bord meteen verandert.

Scroll naar boven