Mittellandroute D4

Begin 2021 groeide bij mij het verlangen om weer eens op fietsvakantie te gaan. Niet meteen, daarvoor was het nog te koud, maar ergens in de zomer. En wilde iets avontuurlijks. Geen rondje Nederland, zoals ik vroeger veel gedaan had, maar iets groters. 
Ik kwam al snel op het idee om iets in Duitsland te doen. Ik vond allerlei blijmakende informatie op internet over fietsen in Duitsland en als kers op de taart vond ik de site wildganz.com. Een site met alle D-routes en tal van Radfernwege en Qualitätsradrouten. Met routebeschrijvingen, routeafstanden, hoogtemeters, routekaartjes, hoogteprofielen, indicaties van de zwaarte en gratis te downloaden gpx-bestanden. Ik heb wat uurtjes doorgebracht op deze site.
Ik besloot de Mittellandroute te fietsen in ieder geval tot aan Dresden (944 km), maar misschien wel tot de Poolse grens(+130 km).
Daarna zou ik via de Elbe Radweg naar Hamburg (607 km) rijden en dan via Bremen naar huis (320 km)
Ik gaf mijn oude Koga Myata Lightrider een opknapbeurt, kocht een Garmin GPS-fietscomputer, werd handig met GPX-bestanden en maakte dat voorjaar de nodige trainingskilometers op mijn racefiets. 
Op 22 juni vertrok ik richting Aken, het startpunt van de Mittellandroute. Ik overnachtte op campings in Wehl en Venlo en logeerde bij een Vrienden-op-de-fiets-adres vlakbij Vaals. De eerste kleine 300 km zaten er op en ik was helemaal klaar voor wat er komen ging.

Dagoverzicht van 'mijn' Mitellandroute

Dag 1

Aken
Hausen

Dag 2

Hausen
Lauthausen

Dag 3

Lauthausen
Netphen

Dag 4

Netphen
Merzhausen

Dag 5

Merzhausen
Mecklar

Dag 6

Mecklar
Lauchroden

Dag 7

Lauchroden
Hopfgarten

Dag 8

Hopfgarten
Ronneburg

Dag 9

Ronneburg
Erdmannsdorf

Dag 10

Erdmannsdorf
Mohorn

Dag 11

Mohorn
Dresden

Scroll naar boven