Dag 13: Koud, bekend gebied en een halve dag vrij

Het was vanmorgen, net als gisteren aan het eind van de dag, venijnig koud. En het regende er zo af en toe bij. Toen ik om kwart voor tien langs de burcht van Bernburg reed, was het droog en dat bleef ook zo. Ik fietste vandaag richting Dessau. Daar was ik 2 jaar geleden ook geweest toen ik de Elberoute reed. Ik kwam ook langs de plaats Aken. Daar had ik toen een kamer gehuurd.

Het was vooral koud

De kou voerde de boventoon vandaag. Ik fietste met handschoenen aan, maar had toch koude handen. Ik had een windjack aan omdat zonder dat jasje de wind dwars door me heen blies. En ik droeg een losse col van fleece om mijn hals en nek te beschermen. In de stad Köthen heb ik bewust door het centrum heen gelopen om mijn voeten wat op te warmen. Toen ik op de borden de stad Aken aangegeven zag, was de beslissing snel gemaakt. Ik zou proberen het adres in Aken weer op te zoeken en daar vragen of ze me nog een nacht gebruiken konden. Het plannetje lukte. Ik zat lekker warm op een prettige kamer, haalde een magnetronmaaltijd en maakte die klaar, at er een lekker toetje bij en werkte het verslag van de laatste dagen bij. Ik had onderweg gelukkig nog drie foto’s gemaakt, dus ik kon ook deze pagina van plaatjes voorzien.

Strookje van de dag

Dit zie je veel bij die rottige Kopfsteinpflasterwegen: sluipweggetjes. Ik maak er dankbaar gebruik van. Daarom is dit het strookje van de dag.

Routekaartje

Scroll naar boven