Fietsvakantie voorbereiden: voorpret

Het voorbereiden van een fietsvakantie vind ik erg leuk. De pret vooraf zou ik niet graag willen missen. 
Ik ga op zoek naar online reisverslagen van andere fietsers, kijk naar filmpjes van bikepackers op YouTube, lees me in op allerlei toeristische sites en last but not least bestudeer ik de grote digitale overzichtskaarten die ik heb van Duitsland. Op die kaarten staan heel veel fietsroute ingetekend en dat biedt mij de kans om grote rondes te maken door routes aan elkaar te koppelen.
Zoals je ziet gebruik ik voor mijn 
voorbereiding mijn computer. 

Reisverslagen van vakantiefietsers

Het lezen van reisverslagen en reisgerelateerde informatie van anderen vind ik een fijne bezigheid. Het is vaak een mooie mix van feiten, ervaringen, beleving. Samen met de foto’s bieden ze me een inkijkje in de emotionele waarde van een route of omgeving. En daar komt bij dat een deel van de reisverslagen geschreven zijn door fietsers die boeiend kunnen schrijven. Voorbeeld van zo’n boeiende schrijver vind ik Piet Peeters. Piet fiets alle jaargetijden. Fietst

Heeten - Assel

Het visje en de rustpauze hadden me goed gedaan. Toen ik Heeten uitreed, besloot ik om niet de borden richting Deventer te volgen. Ik sloeg rechts af, want daar moest ergens het kanaal naar Deventer liggen, met een mooi fietspas ernaast. Mijn gevoel bleek te kloppen. Een tijdje later reed ik langs het kanaal. Een mooi toeristisch fietspad in een prachtige landelijke omgeving. Ik zag in een weiland naast dit pad veel pinksterbloemen staan. Het deed me denken aan mijn kindertijd. Voor ons huis waren toen ook weilanden met enorme hoeveelheden pinksterbloemen. Ik stapte van de fiets en liep het weiland in om dichter bij de plekken met bloemen te komen. Ik had de vaart er aardig in en had niet door dat het weiland echt nat was, totdat ik natte voeten kreeg. Er stond gewoon water op het land. Ik ben terug gelopen naar een droge plek en heb alsnog een foto gemaakt. (zie hierboven) Je kunt aan het blauw in de lucht zien dat het toen al behoorlijk beter weer was.

In Deventer ben ik via de spoorbrug, waar ook een fietspad langs gaat, naar de andere kant van de IJssel gegaan. Ik fietste toen al over de F344, een ‘snelweg’ voor fietsers. Lekker breed, goed wegdek, veel voorrang en heel goed aangegeven. Ik was eerder dan verwacht in Apeldoorn. In Apeldoorn waren ze met de weg bezig en daarom was er een omleiding. Deze omleiding was voor mij niet zo gunstig. Na wat dwalen en Google Maps raadplegen, vond ik de weg naar Hoog Soeren. Ik had gehoopt dat de beukenbossen al wat groen zouden zijn van het nieuwe blad. In Zuidwolde had ik al een paar optimistische beuken gezien. Maar het zag er nog ‘winters’ uit allemaal. 

Aankomst op de camping

Na Hoog Soeren was het nog maar tien minuten naar de camping. De beheerder was er niet, morgen dus maar betalen. Ik heb een mooi plekje gezocht en mijn tent opgezet. Ik ben er niet alleen. Er is nog een fietser en er zijn een 15-tal mensen die een training voor wildkamperen volgen. Ze slapen vannacht onder afdakjes van tentdoek. Ik ben benieuwd, het belooft een koude nacht te worden, met kans op nachtvorst.

Strookje van de dag

Van het strookje van de dag wil ik een vast onderdeel maken. Het is een foto van een klein deel van de rit dat om één of andere reden bijzonder was. Voor vandaag is dit het tunneltje waar ik geschuild heb.

Routekaartje

Scroll naar boven