Over mij

Door de laatste klusjes in huis en het buiige weer in de ochtend vertrok ik pas rond kwart voor één. De buien bleken nog niet helemaal over en dat maakte dat ik twee keer geschuild heb. Daarna bleef het droog al was de weg soms wel nat van een bui die net weer weg was. De wind was er constant, tegen, kracht 4. Dat maakte het tot een pittige startdag.

Zuidwolde - Heeten

Zoals ik schreef was de start wat vochtig. Een kilometer of zeven van huis heb ik een poosje geschuild in een tunneltje *). Vijf kilometer later nog een keer, maar dat was kort. En daarna bleef het droog. Nou ja droog, het regende zo licht dat je er niet nat van werd. Bij Witharen was de weg droog. In Ommen even wat broodjes gekocht en gegeten en toen door. Ik had al wel door dat ik vandaag weinig meters cadeau zou krijgen. Na Ommen richting Lemelerveld. Even gestopt bij de brug over de Regge. Mooi plekje. 
Na Lemeleveld langs het kanaal naar Raalte. Vervolgens door naar Heeten. Daar was een klein marktje en er stond ook een viskraam. Ik vond dat ik wel een lekkerbekje verdiend had. De mensen in de kraam waren benieuwd waar ik naar toe ging. Dat leverde een mooi gesprek op. Het bleken ook fietsers te zijn, maar helemaal naar Berlijn, dat was hun veel te ver.

Heeten - Assel

Het visje en de rustpauze hadden me goed gedaan. Toen ik Heeten uitreed, besloot ik om niet de borden richting Deventer te volgen. Ik sloeg rechts af, want daar moest ergens het kanaal naar Deventer liggen, met een mooi fietspas ernaast. Mijn gevoel bleek te kloppen. Een tijdje later reed ik langs het kanaal. Een mooi toeristisch fietspad in een prachtige landelijke omgeving. Ik zag in een weiland naast dit pad veel pinksterbloemen staan. Het deed me denken aan mijn kindertijd. Voor ons huis waren toen ook weilanden met enorme hoeveelheden pinksterbloemen. Ik stapte van de fiets en liep het weiland in om dichter bij de plekken met bloemen te komen. Ik had de vaart er aardig in en had niet door dat het weiland echt nat was, totdat ik natte voeten kreeg. Er stond gewoon water op het land. Ik ben terug gelopen naar een droge plek en heb alsnog een foto gemaakt. (zie hierboven) Je kunt aan het blauw in de lucht zien dat het toen al behoorlijk beter weer was.

In Deventer ben ik via de spoorbrug, waar ook een fietspad langs gaat, naar de andere kant van de IJssel gegaan. Ik fietste toen al over de F344, een ‘snelweg’ voor fietsers. Lekker breed, goed wegdek, veel voorrang en heel goed aangegeven. Ik was eerder dan verwacht in Apeldoorn. In Apeldoorn waren ze met de weg bezig en daarom was er een omleiding. Deze omleiding was voor mij niet zo gunstig. Na wat dwalen en Google Maps raadplegen, vond ik de weg naar Hoog Soeren. Ik had gehoopt dat de beukenbossen al wat groen zouden zijn van het nieuwe blad. In Zuidwolde had ik al een paar optimistische beuken gezien. Maar het zag er nog ‘winters’ uit allemaal. 

Aankomst op de camping

Na Hoog Soeren was het nog maar tien minuten naar de camping. De beheerder was er niet, morgen dus maar betalen. Ik heb een mooi plekje gezocht en mijn tent opgezet. Ik ben er niet alleen. Er is nog een fietser en er zijn een 15-tal mensen die een training voor wildkamperen volgen. Ze slapen vannacht onder afdakjes van tentdoek. Ik ben benieuwd, het belooft een koude nacht te worden, met kans op nachtvorst.

Strookje van de dag

Van het strookje van de dag wil ik een vast onderdeel maken. Het is een foto van een klein deel van de rit dat om één of andere reden bijzonder was. Voor vandaag is dit het tunneltje waar ik geschuild heb.

Routekaartje

Scroll naar boven